Grevelingen

De Grevelingen was een open zeearm van en naar de Noordzee.

Na de watersnoodramp in 1953 is ook de Grevelingen afgesloten van de Noordzee waarna de Grevelingen het grootste zoutwatermeer van Zuidwest Europa werd. 

De Grevelingen is een prachtig gebied en heeft vele mogelijkheden tot recreatie.
Er is voor iedereen wel iets te doen op het gebied van watersport, zoals sportduiken en surfen. Er zijn diverse eilandjes en tussen Goedereede en Herkingen liggen de Slikken van Flakkee.

Meer over de Grevelingen

Herkingen

Een gebied dat bestaat uit ca. 1500 ha. drooggevallen grond, en uit 1250 ha. water dat ondieper is dan 2,5 meter. Gedurende het gehele jaar grazen er op de Slikken van Flakkee Heckrunderen en Fjordenpaarden. Op het water kun je ook bruinvissen en zeehonden spotten. Helemaal bijzonder zijn de flamingo’s die jaarlijks overwinteren rondom het haventje van Battenoord. Kortom, volop mogelijkheden en bezienswaardigheden!

Meer over het recreatiegebied

view haven

Op VVV Zeeland is ook veel te vinden over de omgeving en activiteiten. Herkingen is weliswaar een van de kleinere kernen op Goeree-Overflakkee, maar daarom niet minder populair. Met name in de zomermaanden komen hier veel watersporters. Daarnaast is er een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten in de omgeving.  Voor het huidige dorp ontstond, was er Oud-Herkingen. Dat is in 1511 in de golven verdwenen. Het Herkingen zoals wij dat nu kennen is pas later ontstaan. Het water dat in de ondergelopen polders bleef staan, dwong de bevolking tot het zoeken naar andere inkomsten. De visserij op oesters, mossels en krukels (alikruiken) zorgden voor een inkomen.

Meer informatie

Sluis Bruinisse

De Grevelingensluis is de schutsluis bij Bruinisse. 

Adres Marifoonkanaal 20, Bruinisse
Telefoon +31 (111) 48 38 88
Beschikbaarheid 24 uurs bediening